І міжнародний зліт Валентинів в Острі 2015

2015-02-14

Сердець закоханих багато,
І є для них чудове свято:
День святого Валентина,
Радощів острян картина…

Саме 14 лютого у Остерському ДК відбувся дуже цікавий і різноманітний по жанрам концерт у якому прийняли участь робітники Остерського Будинку дитячої та юнацької творчості, вихованці та їх батьки.
Ініціатором цього дійства стала керівних вокально-інструментального гуртка «Тутті» Щербань Анна Василівна, яка ще недавно тільки півтори року тому прийшла у творчій колектив Остерського будинку творчості. За такий не багатий час ця талановита людина – музикант , володіючий декількома інструментами: акордіон, гітара, фортепіано, ударні та інші, вона створила декілька колективів і сгуртовала, як дійсний пропагандист музично-пісенної культури, навколо себе багато підлітків, дітей та їх батьків. І саме Свято Святого Валентина стало приладом для демонстрації талантів та досягнень вихованців Анни Василівни.
З ̓єдналась музика і співи,
З ̓єднались душі і серця,
Нема кордонів у кохання,
І меж для почуттів нема.
Саме це і відчували присутні у залі Остерського ДК глядачі, коли слухали пісні про любов. А розпочали та вели цей незвичайний концерт, котрий був презентований як «1-й Міжнародний зліт Валентинів у Острі», чотири Валентина: ловелас-грузин (Сергий Литвиненко), епотажний єврей (Євген Єрьомін), палкий циган (Віктор Стефанов) та щірий українець (Олексій Кузьмін), які жартували, співали, танцювали, одним словом заводили зал. Прийоми стему надали глядачам гумору, та доброго настрою, котрий так потрібен сьогодні нашому народу, який живе в тяжких умовах воєнних новин зі сходу України. До речі сказати, що за цей сезон в Острі силами Дома творчості вже було проведено 4 благодійних заходів по збору коштів у поміч солдатам АТО. Єдина сума допомоги українським воїнам більш ніж 10 тис. грн.
Цей концерт теж має намір допомоги, але своїм місцевим юним музикантам. Їм дуже потрібні нові шнури для комутацій музичної техніки та приладів для озвучки та посилювання звуку. А як грають наші хлопці, можна було послухати, коли виступав інструментальний колектив «Musical river», котрий декілька тижнів тому став Лауреатом другої премії Міжнародного конкурсу «Соняшник» у Києві. Наші переможці грають на багатьох інструментах, навіть, на пляшках!
А ось самим юним виконавцем на остерській сцені був цього разу син Анни Щербань – Матвій Щербань з піснею «Как научиться любить». У свої чотири рочки він співає так старанно і так проникливо, що торкається своєю піснею разом із мамою до кожного серця у залі.
Потім на сцені солірував баяніст А. Шиян і додав людям «Хорошего настроения».
А як співали лауреаті міжнародного Київського конкурса «Соняшника» тільки у меншій віковій номінації з естрадного вокалу солістки ансамблю «КРАСОТКИ»! Вишукані сукні, дівочій шарм, голоси, як дзвіночки, а головне – «страшно красиві» - О. Болбат, В. Хоненко та Ю. Грицаненко. Дівчата зірвали великі оплески глядачів.
Був на концерті і самий юний гітарист Владислав Поляк, який подарував слухачам романтичний настрій завдяки композиції «Ніч яка місячна».
У кожному маленькому виконавці живе майбутній великий артист і тому остряне пишаються своїми талановитими дітьми і не жаліли долоней.
Є в Острі і свої зірки, як Наталя Погуляй, яка дуже хватка до різноманітних жанрів естради і показала номер зі стаканчиком, який підкидувала, перевертала, вистукувала їм ритм і співала під цю супроводь пісню. Було дуже цікаво! До речі, Наталя є лауреатом Міжнародного конкурсу «Ярмарок талантів» у столиці.
Коли на сцені з ̓явився персонаж з фільму «Здравствуйте, я ваша тетя!» в обличчі Євгена Єрьоміна – звукорежисера, музиканта та співака, усі здивувались, що Женя ще і непоганий актор! Бо так відобразив тітку із Бразілії, що регот стояв на увесь зал. Але за іронією та кавером кожен почув проникливі слова про «Бедность и любовь».
Але більш всього вразили глядачів виступи самого керівника «Тутті» Анни Щербань та її соратника і чоловіка Віктора Стефанова, які покорили серця журі «Ярмарки талантів» і придбали не тільки звання лауреатів, але й право на запис у Київській професійній студії. Вони самі будучі дуже закоханою парою співали авторські пісні з таким захватом, що їм підспівувала майже уся публіка. Анна Василівна настільки артистична і музикальна, що змінювала не тільки костюми, реквізит, свою зовнішність і ставала то курортною красунею, то дівчинкою, то креативною дамою, то сварливою жінкою, що люди були просто вражені талановитістю цієї жіночки. Керівник, музикант, вокаліст, сценарист, режисер і артист – це все вона – Анна Василівна! Але в День Святого Валентина став дійсним святом ще і завдяки гостям – друзям Щербань, які з великим бажанням прийняли участь у концерті. На одному подиху пройшов циганський номер «Ой, не, не…», де співали і танцювали наші лікарі з остерської лікарні. Дуже вразила і внесла живий струм група «Escape». Про кохання співали: брати Роман і Дмитро Васюк, Дарина Курач – керівник вокального гуртка Будинку творчості, Дiнiс Нестерук – викладач Будівельного коледжу,Юрій Акульонок. Приємним сюрпризом став виступ танцювального тріо з індійським танком – Юлія Коновал, Юлія Шопен та Тетяна Косюк - колишні вихованки, а тепер співробітники Дома творчості. Енергічним був і танцювально-акробатичний етюд дуету «DuoTwix» - Марина Руско і Володимир Герасімов, які також є вихованцями Остерського будинку творчості, який має гарну традицію наступності поколінь. Але все ж таки цвяхом програми стала «Романсера. Моя мила» у виконанні чоловічого гурта, та пристрасному керівництві Аннушки Щербань.
Присутні в залі діти, дорослі, молодь і похилого віку люди разом із виконавцями фінальної пісні «Щелчок» Іриною та Євгеном Єрьоміними, наповнені позитивом і атмосферою любові стоя з оплисками зустрічали вихід на сцену усіх учасників концерту.
На сході іде жахлива війна. Знов і знов призиви до служби. Розтавання, сльози, очікування повернення солдатів… Але і в зоні АТО, і тут вдома живе кохання, дійсна любов, саме вона і допомагає нам вистояти. Війни все ж таки закінчуються, а життя триває. І це завдяки коханню,якому і був присвячений цей концерт. Миру вам, любові і злагоди, любі остряне! Любіть і літайте! І хай живуть в Острі закохані серця!!!

Кiлькiсть переглядiв: 679

Коментарi