• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • 2015-2016н.р.
  • РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ-ОРГАНІЗАТОРІВ

РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ-ОРГАНІЗАТОРІВ

2013-11-21

/Files/images/4.JPG

21 листопада в Остерському будинку творчості дітей та юнацтва до Дня позашкілля відбувся районний семінар – практикум для педагогів-організаторів, заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи та керівників гурткової роботи району.

На семінар завітали заступник голови Козелецької райдержадміністрації Світлана Олександрівна Денисенко, начальник відділу освіти Катерина Іванівна Биковець, Сенченко Людмила Іванівна начальник відділу інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю. Метою проведення семінару-практикуму є популяризація творчих здібностей дітей та учнівської молоді, залучення їх до суспільно-громадського життя, відродження традицій рідного краю, розвитку дитячої фантазії, творчої уяви, виявлення та підтримки талановитих дітей.

Відзначальною рисою проведення цього заходу, як зазначила у своєму виступі Катерина Іванівна, є те, що він пройшов у рамках проголошеного Президентом України Віктором Януковичем Року дитячої творчості та нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України», реалізація завдань яких спрямована на забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для реалізації їх творчих здібностей.

З цією метою, цього року на базі технічних гуртків будинку творчості відкрито ще один позашкільний навчальний заклад – Остерську станцію юних техніків.

С.О.Денисенко привітала учасників семінару, побажала плідної роботи, підняла питання морального виховання підлітків, розповіла про освітянські проблеми сьогодення.

Семінар розпочала методист районного відділу освіти Кульбако Н.А., яка ознайомила присутніх з планом роботи семінару-практикуму.

Директор будинку творчості Садикова В.В. ознайомила присутніх з напрямками роботи будинку творчості та показала презентацію закладу. В залі для гостей була представлена виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва будинку творчості.

Перед учасниками семінару виступили гуртківці-старшокласники з агітбригадою «Молодь обирає здоров’я», які є членами волонтерської організації «Стоп СНІД», вони закликають молодь відповідально ставитись до власного здоров’я та оточуючих, з метою позбавлення шкідливих звичок та впровадження здорового способу життя.

Практичним психологом будинку творчості Косюк Т.І., для учасників семінару були підготовлені матеріали на допомогу педагогам-новаторам до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом «Урок заради Життя» с презентаційними матеріалами.

А далі практична робота. Керівник гуртка ОБТДЮ «Сонечко» Щербань Г.Г. провела майстер-клас та навчила присутніх техніці квілінг та трьохвимірний квілінг. Демонструвала роботи гуртківців, які працюють на базі Деснянської школи і є переможцем обласного конкурсу «Перлини Придесення».

Ковченко С.П. керівник гуртка ОБТДЮ «Фантазія плюс» првела майстер-клас з техніки орігамі та паперова пластика. Роботи з солоного тіста вихованки цього гуртка Горілої Анастасії вже три роки поспіль є переможцем Всеукраїнської виставки-конкурсу «Знай і люби свій рідний край».

Наші гості з задоволенням навчались різним елементам, які демонстрували керівники гуртків. З семінару-практикуму всі одержали багаж знань та практичних навичок по підготовці до Нового року.

Психолог Остерського будинку творчості дітей та юнацтва Т.І.Косюк

Кiлькiсть переглядiв: 451

Коментарi